Enklaste sättet att leta lock är att använda sig av Allt på Ölands karta över testfältet, som du finner här. Kartan är i programmet Google Maps, och är tänkt att användas i mobilen.

Du ser din egen position och åt vilket håll din näsa pekar (bildligt talat) och dessutom ser du locken som runda prickar i olika färger. Du ser också stenmurar (grå) och stättor (trappstegar) där man tar sig över murarna. Dessutom finns annat sevärt utsatt.

Ju närmare ett lock du kommer, desto mer zoomar du in och vips står du bara några meter från locket. När du zoomar ut för att se hela fältet kan dock vissa lock försvinna från skärmen, men de kommer tillbaka när du förstorar igen.

Av de 184 locken är ett tiotal som är svårfunna på grund av att buskar och snår breder ut sig på alvaret. Dessa svårfunna kan kräva tålamod att hitta och är därför utmärkta med särskild symbol.

Av svårhittade lock finns än så länge en specialbeskrivning här. Det är på lock 146 som ligger nära mitten av testfältet. Klicka här för beskrivning.