Världsarvsvandring i hjärtat av testfältet

Ut mot mitten av testfältet, som ligger på Stora Vickleby alvar. Foto: Emma Rydnér

Södra Ölands odlingslandskap är sedan år 2000 världsarv. Detta världsarv uppmärksammas varje år med en egen vecka, eller som 2021 med arrangemang under två helger. En guidning i ”testfältets hjärta” fanns med i programmet, och erbjöd en vandring genom ”inre testfältet” som anlades 1958 och användes fram till 1980.
Vi blev ett litet gäng, som tillsammans tittade betonglock och rester av olika anordningar på marken, som skulle underlätta för navigatören att lotsa piloten rätt och även hjälpa fotografen att trycka av flygkameran i rätt ögonblick.
En text från vandringen ligger under rubriken ”testfältet” i menyn, eller klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *