Kartdagarna 2022

Kartdagarna hålls på Karlstad CCC. Här har Lennart Moberg tagit över efter mig. Han talade om hur Karlstad kommun arbetade med att hitta gamla, intressanta platser..

Kul att föreläsa för full sal, även om den del tvingades stå. Ölands testfält gick hem, det märktes. Men så jobbar ju de flesta åhörare med kartor och mätningar på ett eller annat sätt. Kartdagarna är en typ av branschdagar som arrangeras av Kartografiska Sällskapet och de pågår under tre dagar. Parallellt hålls hela tiden föredrag i fem olika salar, på olika teman som exempelvis miljö, samhällsnytta, informationsutveckling mm. Jag var förste talare på ”historiskt perspektiv” . Det var skönt att börja för att sedan kunna sätta sig och lyssna till de andra, framför allt Clas Tollin som skrivit ett praktverk om 1600-talskartor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *