Första ART TEST FIELD

Dansaren av Annika Heed

Strax före midsommar gjorde jag mitt första besök på utställningen Art Test Field. Det kommer bli många fler, det kan jag säga direkt.
Jag hade några timmar över och stack ut från Vickleby vid sjutiden på kvällen, mest för att titta på hur skulpturerna tedde sig men också för att se några jag inte sett. Visst, det var behagligt svalt men jag förstod snart att jag borde haft mer tid på mig. Det var häftigt att gå från skulptur till skulptur, och hemvändande mot Vickleby sköts hela tiden upp. Trots att jag varit med två av tre dagar när skulpturerna monterades och redan sett många av dem, är det något helt annat att närma sig dem som besökare. Som att ha bestämt ett möte, långt ute på alvaret. Där står de redan på plats, och väntar.
I två somrar, och vintern däremellan, finns skulpturerna ute på Stora Vickeleby alvar. Ett projekt det ska bli väldigt roligt att följa. Första besöket gav mersmak, det här är något helt nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *